Liluenn

Az egészséges táplálkozás tévhitei

Mindannyian találkoztunk már az egészséges táplálkozás és a diéta fogalmának összemosódásával. Olyan szorosan és egybeforrt ez a két – amúgy különböző – fogalom a magy köztudatban, hogy igen nehéz lenne “szétbogozni” ezt a laikusok számára.

“Az egészséges táplálkozás ugyanazt jelenti, mint a diéta?”

A válasz egyértelműen NEM. Sokan összekeverik a kettőt, de valójában ez két külön dolog. Rengeteg hasonló tévedéssel találkoztam már, ezért tegyünk tisztába pár dolgot.

Ha valaki egészségesen eszik, biztosan fogyókúrázik.

Az emberek többsége össze keveri az egészséges táplálkozást a fogyókúrával, a diétát pedig a koplalással. Sokan úgy gondolják, hogy egészségesen élni csak úgy lehet, hogy lemondunk minden finomságról, amit eddig szerettünk. Akár ideális a testsúlyunk, vagy fogyni szeretnénk az egészséges táplálkozás NEM fogyókúra. Ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassunk, elengedhetetlen egy egészséges étrend követése.

Az egészséges táplálkozás unalmas és nem finom.

Vannak akik így gondolkoznak és mindemellett úgy gondolják, hogy egészséges ételekkel nem lehet jóllakni. Őszintén mondva, az egészséges táplálkozás sokkal izgalmasabb és végtelenül változatos tud lenni, ha egy kicsit nyitunk felé. Nem mellesleg ezek hosszabb időre eltelítenek, mint az egészségtelen ételek. 

“A fogyás titka.”

Ez túl szép, hogy igaz legyen. A szóbeszéddel ellentétben semmiféle titok nincs. Mindnyájan mások vagyunk ezért, meg kell ismernünk saját mozgató rugóinkat és ez alapján kell táplálkoznunk. Figyelni kell az alapanyagok minőségére és mértékletességet kell tartanunk egyes ételeknél.

Egészséges táplálkozás hihetetlenül nehéz és bonyolult.

Az egészséges étrend követéséhez nem kell fizikusnank lennünk. Mindössze az egészséges táplálkozás alapelveinek ismerésére és egy  könnyen kivitelezhető étrendre van szükség, amely egyszerű szabályokkal lát el bennünket. Semmi ördöngősség nincs benne, csak a szabályokat kell betartani.

Ez így pontokba szedve és elméleti síkon nagyon egyszerűek, DE gondolhatnád most azt, hogy az életben másképp történnek a dolgok. Igazad is lehet és ha nem kristály tiszta a célod könnyen  le is térhetsz az útról. Az egészséges életmód nem csak a táplálkozásról szól, sokkal inkább a boldogsásról, kiegyensúlyozottságról és végtelen lehetőség tárházáról, amait először mentálisan kell megteremtened magadnak.

Kövess engem!

Töltsd le az ingyenes ebook-om!

Legutóbbi bejegyzéseim

Az örök vitatéma. A TEJ.

Manapság jót és rosszat is lehet hallani a tejtermékekről és hatásaikról, ami pedig biztos nemcsak a szervezetre, hanem a bőr szépségére is befolyással van. A

Tovább olvasom »
Close Menu
error: Content is protected !!
×
×

Cart

Töltsd le ezt az ingyenes ebook-ot és kezd hatékonyan az életmódváltást