Liluenn

Az örök vitatéma. A TEJ.

Manapság jót és rosszat is lehet hallani a tejtermékekről és hatásaikról, ami pedig biztos nemcsak a szervezetre, hanem a bőr szépségére is befolyással van.

A tej hatásai:

Akkor is kifejti a hatást, ha nem vagy érzékeny a tejre. Itt arra gondolok, hogy nem vagy tejfehérje, vagy laktóz érzékeny (rejtett intolerancia)… Mivel a bőr az emberi test legnagyobb szerve, minden hatással van rá és meglátszik, ami a szervezetünkben történik. Minden élelmiszer a testünk számára üzemanyagot jelent, ebből termel energiát. Az, hogy ebből mit és mennyit eszünk hatást gyakorol az energiaszintünkre, testformánkra, és a bőrünkre.
Ahogy a képen is látható, az arc oldalán gyulladt, sebes, aknés pattanások vannak. Természetesen, ha nincs súlyproblémád, puffadásod, hasmenésed, női hormonális gondok, IR akkor nem kell a tejet elhagyni. De az imént felsorolt problémák az emberek 65%-a biztosan szenved.

Vendégem, miután elhagyta az étrendjéből a tejtermékeket, csupán 4 hét alatt kitisztult az arcbőre

Miből áll a “bolti” tej

A tej tulajdonképpen szűrt tehénvér, tele bioaktív anyagokkal, például hormonokkal: inzulinnal, növekedési hormonokkal, ösztrogénnal, progeszteronnal. Ezek nagy része túléli a tej feldolgozási folyamatát is.
És mi nem vagyunk kisborjak, hogy a felsorolt, anyánk testéből átkerülő anyagok a hasznunkra válhassanak

Vendégem nem volt érzékeny a tejre, de mondtam neki, hogy vegyük el 3 hétre és nézzük meg változik-e az arcán a bőr. A két kép között 14 nap telt el.
Elég nyilvánvaló, hogy a tehenek teje nem egy másik faj egyedeinek akár felnőttkori táplálására való.
A tej arra ‘készül’, hogy gyors növekedést eredményezzen a borjaknál és támogassa az immunrendszerüket.

A tehenek évi 365 napon át tejet adnak

Ösztrogén. Alapvetően a tehenek csak a vemhességük utolsó szakaszában és a szoptatás alatt adnának tejet. A modern állattartóknak viszont ez nem elég és úgy érik el a folyamatos tejleadást, hogy az ellés után 3 hónappal mesterségesen megtermékenyítik az állatokat, hogy folytonos legyen a tejelés. Így a tehenek évi 365 napon át tejet adnak.
Ez az eljárás viszont katasztrofálisan megemeli az ösztrogén mennyiségét az ember által is megivott tejben.
Szerintem nem kell bemutatni, hogy ez nőknél mit okozhat. Petefészek és melldaganatok, női hormonális problémák jelentkezhetnek.

Kövess engem!

Töltsd le az ingyenes ebook-om!

Legutóbbi bejegyzéseim

Az örök vitatéma. A TEJ.

Manapság jót és rosszat is lehet hallani a tejtermékekről és hatásaikról, ami pedig biztos nemcsak a szervezetre, hanem a bőr szépségére is befolyással van. A

Tovább olvasom »
Close Menu
error: Content is protected !!
×
×

Cart

Töltsd le ezt az ingyenes ebook-ot és kezd hatékonyan az életmódváltást